Som tittelen vagt antyder: En kulten og kummerlig, men forhåpentlig kulørt blogg:

Primært vil denne bloggen omhandle gialliklassikere, spaghetti westerns, spionthrillere, exploitation- og poliziotteschifilmer. Men også andre stilarter av mediet film vil her presenteres. Det betyr generelt meget av kult, camp, kitsch og ymse ustekte kalkuner, men også enkelte store (og glemte) klassikere. Vi reiser fra Hollywood til Bollywood, Cinecittà til Calcutta, Troma til Toho.
Og - ikke minst, deres skjønne musikalske akkompagnementer vil selvfølgelig også løftes frem fra bak de glemtes scenetepper.
Meningen er altså å blåse støv av noen relativt neglisjerte genrer innen musikk og film; trekke dem frem i manesjen, gi dem noen ekstra minutter i rampelyset så å si. Om de aldri får sin renessanse, så vil kanskje noen av disse bidrag kunne glede noen. Undertegnede har dog sine tvil.
Alt presenteres (naturligvis) i ren amatørmessig ånd, med påfølgende spinkle tilleggsopplysninger.
Vel bekomme.

tirsdag 15. desember 2009

The Holy Mountain (1973)Mildt sagt, bisarre saker. En gordisk knute av en film. Symbolsk, metaforisk, surrealistisk, stygg, magisk, morsom, politisk, antipolitisk, okkult, tankevekkende, smakfull, kryptisk, religiøs, antireligiøs.
"The Holy Mountain" handler vel om menneskets iboende trang til å søke. Og - uten å bli for nihilistisk eller Nietzscheansk - om mestring, om å bestige fjell, om å finne Sannheten.
Og når du tror du har forstått halve filmens mening, da trekker Jodorowsky oss ut av filmen, bokstavelig talt, for å peke nese til de vantroende. Og/eller til alle dilterne? Kanskje til individualistene? Hvem vet? Mulig regissør heller ikke vet.
Jodorowsky ironiserer frodig over sin egen films tema. Kanhende det hånflires på bekostning av verden, av menneskene og det rotet vi har skapt her på jorden?
Det får bli opp til hver enkelt seer å avgjøre.
Jodorowskys suverent beste film - en slags lang umorsom Monty Python-sketsj med 18-års grense.
Anbefales til dem som tror de har sett alt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva sa De, sa De?