Som tittelen vagt antyder: En kulten og kummerlig, men forhåpentlig kulørt blogg:

Primært vil denne bloggen omhandle gialliklassikere, spaghetti westerns, spionthrillere, exploitation- og poliziotteschifilmer. Men også andre stilarter av mediet film vil her presenteres. Det betyr generelt meget av kult, camp, kitsch og ymse ustekte kalkuner, men også enkelte store (og glemte) klassikere. Vi reiser fra Hollywood til Bollywood, Cinecittà til Calcutta, Troma til Toho.
Og - ikke minst, deres skjønne musikalske akkompagnementer vil selvfølgelig også løftes frem fra bak de glemtes scenetepper.
Meningen er altså å blåse støv av noen relativt neglisjerte genrer innen musikk og film; trekke dem frem i manesjen, gi dem noen ekstra minutter i rampelyset så å si. Om de aldri får sin renessanse, så vil kanskje noen av disse bidrag kunne glede noen. Undertegnede har dog sine tvil.
Alt presenteres (naturligvis) i ren amatørmessig ånd, med påfølgende spinkle tilleggsopplysninger.
Vel bekomme.

mandag 14. desember 2009

Città violenta - Ennio Morricone"Città violenta", engelsk tittel "Violent City", også kjent som "The Family" er en helt grei actionfilm i regi av Sergio Sollima. Kort fortalt: Steinansiktet Charles Bronson spiller snikskytteren som skal hevne sin nesten-død. Telly Savalas er den store stygge ulven, mens Jill Ireland er kvinnen de begge ønsker. Ganske fornøyelig på en sen tirsdagskveld.
Men som med så mange poliziotteschi-filmer, er det selve soundtracket som fester seg. Så også med denne, - Morricone var iallfall i storform!

PS - Denne filmen skal visstnok være vrien å få tak i, men jeg fant min Bronson-trippelboks, med nevnte film, på Rema 1000 av alle steder. Den som ikke leter, skal finne ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva sa De, sa De?